Πληροφοριες

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ ΨΑΡΩΝ
ΤΗΛ: 2104634333
e-mail:mail@9dim-peiraia.att.sch.gr

ολοημερο

ΟΛΟΗΜΕΡΟ
9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ευχές για την έναρξη της νέας Σχολικής χρονιάς.

             [Πάντα κάθε σχολική χρονιά αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου με τον Αγιασμό.]

 

         Το καλοκαίρι έφυγε και μαζί με αυτό τελείωσαν και οι διακοπές μας. Σε άλλους ευκολότερα και σε άλλους δυσκολότερα, μικρούς και μεγάλους αρχίζει η προσαρμογή για την έναρξη και πάλι της νέας Σχολικής χρονιάς.

        Έχει σημασία να σας επισημάνουμε μαζί με τις εθιμοτυπικές ευχές που θα ανταλλάξουμε την ημέρα του Αγιασμού (11-9-2015) και κάποιους προβληματισμούς και σκέψεις μας.

      Η γνωστή υπάρχουσα κατάσταση επηρεάζει όλους μας βαθύτατα και οικονομικά και κοινωνικά και επαγγελματικά και προσωπικά. Δυστυχώς το πισωγύρισμα και η Βαλκανιοποίησή μας ως χώρα είναι δεδομένη. Όποιες όμως και να είναι οι εξελίξεις που διαμορφώνονται διαρκώς οι οποίες μαζί με την πρωτοφανή για την Ελλάδα αβεβαιότητα της εποχής μας σε όλα τα επίπεδα, χρειαζόμαστε όλοι μας την πλήρη συνειδητοποίηση των αλλαγών και να αποκτήσουμε εγρήγορση, σωστό προσανατολισμό και ετοιμότητα για κάθε απρόοπτο και απρόβλεπτο. 

         Το μέλλον και το δικό μας και περισσότερο των παιδιών μας, διαμορφώνεται όχι μόνο από το λεγόμενο παγκόσμιο σύστημα, αλλά και από εμάς προσωπικά έχοντας Παιδεία. Όχι ο καθένας μόνος του και για το συμφέρον του. 

         Ευχόμαστε εγκάρδια σε όλους, τους μαθητές μας, τους γονείς μας και σε όλους τους εκπαιδευτικούς πρώτα απ' όλα υγεία, υπομονή, καλές αντοχές, καλή φώτιση και κάθε καλό.

       Ο καθένας χωριστά ας σκεφθεί το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάθε φορά στις αποφάσεις του, τις δύσκολες αλλά και τις καθημερινές του στιγμές, το δυνατόν απηλλαγμένος από τις όποιες ανθρώπινες αδυναμίες του, οι οποίες αποτελούν πάντα ανασταλτικούς παράγοντες για το καλό και το μέλλον του.

              Να έχετε ψυχική δύναμη, πίστη στο καλό, στην αγάπη, στο καθήκον σας, το χρέος σας και στη νομοτέλεια στη ζωής.

        Σε ό,τι δεν μπορούμε εμείς, μπορεί και δίνει λύση ο Θεός με Δικαιοσύνη, αργά ή γρήγορα με άγνωστο τρόπο σε εμάς. Δεν απουσιάζει από πουθενά και ποτέ.

          Με αυτές τις σύντομες σκέψεις ο Διευθυντής του σχολείου και το επίλεκτο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό που καθημερινά διακονεί και δίνει πάντα ο καθένας ξεχωριστά ό,τι καλύτερο έχει, ευχόμαστε να έχετε υγεία και χαρά με τις οικογένειές σας, καλή σχολική χρονιά, καλή συνεργασία και κάθε καλό.


    Ο Διευθυντής του Σχολείου

 

               Λαχανάς Γεώργιος

           

 

072789
Σήμερα
Χθες
Εβδομάδα
Περασμένη Εβδομάδα
Μήνας
Περασμένος Μήνας
Σύνολο
19
9
54
72623
307
365
72789
Η IP σου είναι: 10.2.5.13
Server Time: 2024-05-17 11:44:23