Πληροφοριες

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ ΨΑΡΩΝ
ΤΗΛ: 2104634333
e-mail:mail@9dim-peiraia.att.sch.gr

ολοημερο

ΟΛΟΗΜΕΡΟ
9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

              

                ?Ευχές για τις χρονιάρες ημέρες

      των Χριστουγέννων και του νέου έτους 2016?

 

      Η μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης, ερχόμενη κάθε χρόνο στην καρδιά του χειμώνα πρέπει να φέρνει στις ψυχές μας τη χαρούμενη άνοιξη, διότι έχουμε την πρώτη παρουσία του Κυρίου στη γη. Είναι η πρώτη φορά αφού θα υπάρξει και δεύτερη. Η πρώτη είναι παρουσία αγάπης, διδασκαλίας και σωτηρίας. Η δεύτερη θα είναι παρουσία Δικαιοσύνης και Κρίσεως.

      Η πορεία του Χριστού που έζησε υποδειγματικά ανάμεσά μας από την ταπείνωση της Βηθλεέμ μέχρι το μαρτύριο του Γολγοθά, είναι το διάγραμμα της διαδρομής Του από την καθημερινή επίγεια ζωή προς τη λύτρωση.

    Εκατομμύρια άνθρωποι τιμούν το Χριστό με την πίστη τους και πανηγυρίζουν για τη γέννησή Του. Γνωρίζουν ότι ο Χριστός είναι Θεός και άνθρωπος. Είναι ο βράχος και το θεμέλιο της ζωής μας. Μας καταλαβαίνει γιατί βρέθηκε και ο ίδιος αντιμέτωπος με το φόβο, την απογοήτευση, την οργή, την ταπείνωση, την κακία, την προδοσία και το θάνατο.

      Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε ότι η πρόσκλησή Του απευθύνεται σε όλους:

?Εγώ είμαι το φως του κόσμου. Όποιος με ακολουθεί δεν θα πλανιέται στο σκοτάδι, αλλά θα έχει το φως που οδηγεί στη ζωή.? ?Εάν αγαπάτε με, τας εντολάς τας εμάς τηρήσατε, και εγώ ερωτήσω τον πατέρα και άλλον παράκλητον δώσει υμίν, ίνα μένη μεθ? υμών εις τον αιώνα.?

     Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς μας και του γονείς το σύμβολο του Θεανθρώπου με τη Χάρη του να μας εμπνέει και να εξανθρωπίζει τις καρδιές μας. Η γέννησή Του να σκέπει, να αγιάζει, να φωτίζει και να ευλογεί όλους μας παντοτινά.

     Είναι αναμενόμενο ότι ο νέος χρόνος 2016 εθιμοτυπικά θα συγκεντρώσει από όλους μας για μια ακόμη φορά τις θερμές ευχές για του καθενός μας χωριστά τις προσδοκίες. Όταν όμως οι ανωτέρω ευχές καλύπτουν μόνο το εθιμοτυπικό μέρος, δεν έχουν την ποιότητα της αληθινής και γνήσιας προσέγγισης. Ας προσπαθούμε να γινόμαστε ειλικρινείς και αληθινοί για την ουσία και όχι για τους τύπους. Τότε και μόνο τότε είναι ευλογημένες, έχουν πραγματική αξία και είναι εγκάρδιες.

     Ταυτόχρονα σήμερα οι διεθνείς συνθήκες, οι συγκυρίες και τα γεγονότα τα οποία καθημερινά πλέον διαμορφώνουν την προσωπική, κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή μας, δυστυχώς δεν μας παρέχουν αισθήματα αισιοδοξίας για το μέλλον. Κυριαρχεί δικαιολογημένα ένα βουβό αίσθημα ανασφάλειας, μια ψυχολογία αβεβαιότητας, αστάθειας για την οικονομία και ένα εναγώνιο ερώτημα για την αναρχία και την αμφισβήτηση δικαιωμάτων του πολίτη και του σεβασμού των παγκοσμίως αναγνωρισμένων αξιών της ζωής, που αντικαθίστανται εν ονόματι της παγκοσμιοποίησης.

     Ας ευχηθούμε όμως με αυτά τα δεδομένα ο Τριαδικός Θεός μας να είναι όλο το νέο έτος 2016 κοντά μας, μαζί μας, να φωτίζει το νου μας και να κατοικεί στο σπίτι μας ανάμεσα στις οικογένειές μας και κυρίως μέσα στις καρδιές μας.

     Να μείνουν μακριά από εμάς και την πατρίδα μας οι έχθρες, τα μίση, οι αδικίες και οι συμφορές. Σύντροφοί μας να παραμείνουν η πίστη στο Θεό, η ειρήνη, η δικαιοσύνη και η καλοσύνη.

    Με τις σκέψεις αυτές ο Δ/ντής του Σχολείου και το επίλεκτο προσωπικό, εύχονται ολόψυχα η ανατολή του νέου χρόνου  2016 να εκπληρώσει τις προσδοκίες σας σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο. Να έχετε υγεία , χαρά, υπομονή και κάθε καλό.

                 Χρόνια πολλά           Πειραιάς  04/12/2015
          
               και                      Ο Δ/ντής του Σχολείου

                  Καλή χρονιά             Λαχανάς Γεώργιος

 

 

072780
Σήμερα
Χθες
Εβδομάδα
Περασμένη Εβδομάδα
Μήνας
Περασμένος Μήνας
Σύνολο
10
9
45
72623
298
365
72780
Η IP σου είναι: 10.2.5.13
Server Time: 2024-05-17 09:46:43