Πληροφοριες

9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΚΑΙ ΨΑΡΩΝ
ΤΗΛ: 2104634333
e-mail:mail@9dim-peiraia.att.sch.gr

ολοημερο

ΟΛΟΗΜΕΡΟ
9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
9o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ευχές για τις Αναστάσιμες ημέρες του Πάσχα

 

    Ο ατιμωτικός σταυρικός θάνατος, η ταφή και η κάθοδος του Κυρίου στον  Άδη, αναδεικνύουν το μέγεθος της ταπείνωσης και της αγάπης προς τον άνθρωπο. Ταυτόχρονα οι ημέρες αυτές μας υπενθυμίζουν τη ζωή Του ανάμεσά μας, προσφέροντας εκούσια τον εαυτό Του «αντίλυτρον υπέρ πάντων» επάνω στο Σταυρό.

   Το ανθρώπινο γένος ατενίζοντας το φρικτό Γολγοθά του Εσταυρωμένου, αναγνωρίζει πλέον την αποκορύφωση της αποστασίας μας από το άγιο θέλημά Του που αρχίζει με την παρακοή των Πρωτόπλαστων στον Παράδεισο. Αυτό βέβαια συνεχίζεται ως τις ημέρες μας με τις διαρκείς αστοχίες και αποτυχίες μας. Οι γεμάτες αμαρτία σκέψεις και πράξεις μας, που έγιναν η αιτία της δικής Του Σταύρωσης, αποπνέουν τη δυσοσμία της προσωπικής και συλλογικής απομάκρυνσης από τον αρχικό μας προορισμό.  

      Τα ποικίλα προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε σήμερα σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, φανερώνουν την αποτυχία μας να δημιουργήσουμε έναν ανθρώπινο κόσμο, βασισμένο στις αξίες της αγάπης, της δικαιοσύνης και της ειρήνης που προήλθαν από τον Τίμιο Σταυρό και τη θυσία του Θεανθρώπου.

    Η σημερινή κατάσταση είναι έκρυθμη και σύντομα θα χαθεί ο έλεγχος με απρόβλεπτες εξελίξεις. Οι σκοτεινοί σχεδιασμοί που γίνονται αντιληπτοί και η καθημερινή αβεβαιότητα για το αύριο, συνθέτουν μια σύγχρονη τρομοκρατία χωρίς προηγούμενο. Φθάσαμε στο «τέλειο αδιέξοδο», αφού εκτός της οικονομικής κρίσης που μας δημιούργησαν, φρόντισαν να χαθούν όλες οι ανθρώπινες αξίες και τα ιδανικά.

    Στις ημέρες μας οι άνθρωποι δεν τρομάζουν από το απροσδόκητο Αναστάσιμο θαύμα, τρέμουν από τις απειλές των ίδιων των συνανθρώπων τους, που σκέπτονται υστερόβουλα για την υποδούλωση και την εξαθλίωσή τους δήθεν προς όφελος όλων μας, στο όνομα της Ενωμένης Ευρώπης και της παγκοσμιοποίησης. Οι σημερινοί άνθρωποι ανησυχούν για την οικονομική κατάρρευση, τη φτώχεια, τη δυστυχία, τον κίνδυνο εσωτερικής αναταραχής και τα φαινόμενα της βίας, σε ένα πρωτόγνωρο εν καιρώ ειρήνης κλίμα ανθρωπιστικής κρίσης σε όλα δυστυχώς τα επίπεδα.

   Όμως μέσα στη ζοφερή κακοδαιμονία ας διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας. Επάνω από τους ανθρώπους και τις καταστάσεις είναι ο ευεργέτης Θεός. Επάνω από τα σχέδια και τις ιδιοτέλειες των ισχυρών είναι η πρόνοια, η νομοτέλεια και η παντοδυναμία του Χριστού. Ας πράξουμε ο καθένας το καθήκον του και με πίστη στη συλλογικότητα μπορούμε να ελπίζουμε σε οτιδήποτε καλύτερο.

    Με τις σκέψεις και τις αγωνίες αυτές ο Διευθυντής του Σχολείου και το προσωπικό μας, σας εύχονται εγκάρδια καλή ξεκούραση και καλές διακοπές.

 

       Χρόνια Πολλά και καλή Ανάσταση

 

Πειραιάς 4/4/2016        Με ευχές  αγάπης και εκτίμηση

                                            Ο  Διευθυντής

 

                                           Λαχανάς Γεώργιος

072773
Σήμερα
Χθες
Εβδομάδα
Περασμένη Εβδομάδα
Μήνας
Περασμένος Μήνας
Σύνολο
3
9
38
72623
291
365
72773
Η IP σου είναι: 10.2.5.13
Server Time: 2024-05-17 07:10:33